Contractenrecht

Bent u van plan een nieuw contract aan te gaan, of wilt u juist een bestaand contract beoordeeld hebben? U bent dan bij ons op het juiste adres.

Het opstellen of beoordelen van een contract is maatwerk en elk contract is anders. Zodoende zal een contract volledig naar de wensen van de klant en naar de meest recente wettelijke regels worden opgesteld of beoordeeld.

Tevens zullen wij cliënten bijstaan in het geval de cliënt wordt beschuldigd van schending van een contract, of als de cliënt een actie wil instellen jegens zijn wederpartij op grond van een bestaand contract.

Algemene Voorwaarden

Voor een onderneming is het van belang (algemene) voorwaarden op te stellen welke van toepassing zullen zijn op afgesloten contracten met een wederpartij. In de (algemene) voorwaarden geeft u als het ware de rechten en plichten weer welke op door u overeengekomen contracten van toepassing zijn. Het opstellen van goede voorwaarden is maatwerk en u zal hier veel voordelen van genieten.

In (algemene) voorwaarden zullen bijvoorbeeld zaken worden geregeld betreffende aansprakelijkheid, duur van de overeenkomst, forumkeuze, incassokosten en eigendomsvoorbehoud. Wanneer bijvoorbeeld in de algemene voorwaarden is bepaald dat u levert onder eigendomsvoorbehoud, de goederen worden pas eigendom van de koper zodra alle facturen zijn betaald, heeft u een groot voordeel in geval van faillissement van de koper. Aangezien er sprake is van levering onder eigendomsvoorbehoud hoeft u alleen maar uw goederen terug te vragen aan de curator. Hierdoor vallen uw goederen buiten het faillissement en heeft u geen verlies.

Naast algemene voorwaarden kunt u ook gebruik maken van leveringsvoorwaarden en/of een disclaimer voor uw website.

VRAAG EEN GRATIS CONSULT AAN

Vul onderstaand formulier in voor een gratis consult.